Historia

Skolbyggnaden uppfördes på 1660-talet och har bland annat fungerat som kungligt slott, fängelse, arsenal, kasern för Svea Livgarde och militär skola.

Stiftelsen Carpe Diem har bedrivit skola i Fredrikshovs slott sedan 1994.

Fredrikshovs slotts historia

Slottet har sannolikt fått sitt namn från vinskänken Fredrik Hoff som tros ha drivit värdshus på platsen under 1700-talet.

Den ursprungliga byggnaden uppfördes på 1660-talet, och användes som kungligt slott till fram 1783. Under 1780-talet användes delar av byggnaden som fängelse. Därefter har det bland annat fungerat som arsenal, kasern för Svea Livgarde och militär skola.

Stora delar av slottet revs 1895 för att ge plats åt Oscarskyrkan, och har på grund av de många om- och tillbyggnaderna under 1700- och 1800-talen kallats ”slottet som aldrig blev färdigt”.

Restaurang Lustdal

Vår matsal kallas för Lustdal, ett namn med anor från 1600-talet då skolbyggnaden användes som värdshus. Inredningen är mysig och rustik, med långbänkar och bord i gediget trä för att bevara värdshuskänslan.

All mat är hemlagad med kravmärkta råvaror. Även brödet bakas på plats. Vi erbjuder också alternativ kost som tar hänsyn till vegetariska önskemål och eventuella allergier. Vår meny är varierad och kräver en öppen attityd. Eleverna turas om att vara matvärdar och ta ansvar för att restaurangen är trevlig och välkomnande.

en_GB