Ett slott med varma väggar

Fredrikshovs Slott har haft många skepnader genom åren: värdshus, kasern, slott (så klart) och sedan 1994 – en skola. Det är en speciell byggnad, med en alldeles särskild historia. Och för oss som jobbar här är det viktigt att respektera och vårda vår unika arbetsplats.

På samma sätt ser och uppskattar vi våra elevers unika personligheter, och uppmuntrar dem att visa samma respekt mot varandra. Varje dag värmer vi upp slottets väggar genom att visa omtanke, hjälpas åt genom svårigheter och ge svängrum åt varandras olikheter.

Som elev på Fredrikshov får du alltså både sticka ut och känna dig trygg i en varm gemenskap. Samtidigt ställer vi höga krav på dig; vi förväntar oss att du gör ditt bästa varje dag och jobbar hårt för att nå dina mål. I utbyte ger vi dig stödet och verktygen du behöver för att bli den bästa tänkbara versionen av dig själv.

Sveriges bästa skola

Vi startade Fredrikshovs Slotts Skola med målet att bli Sveriges bästa skola. 20 år senare var vi framme – sedan 2014 har våra avgångselever haft ett av landets högsta genomsnittliga meritvärden.

Vi vill att du som elev ska få vara med om samma resa under din tid hos oss. Dagen då du hämtar ut dina avgångsbetyg vill vi att du lämnar vår skola med känslan av att allt är möjligt, och att du kan bli precis vad du vill här i livet.

I Fredrikshovs Slott kommer du att dela klassrum med Sveriges bästa elever och Sveriges bästa lärare. Du kommer att få de bästa tänkbara förutsättningarna att nå din fulla potential. Och du är välkommen precis som du är.

”En typisk Fredrikshovselev, är glad, självständig, nyfiken att lära och har stor självtillit. En Fredrikshovselev är också en bussig kompis som tar väl hand om sina skolkamrater.”

Ingrid Bergren, f.d. ordförande i stiftelsen Carpe Diem, skolans högsta beslutande organ.

sv_SE