scroll down

Aktuellt

Julmarknad

Fredrikshovs slotts skola har många fina traditioner. En sådan är den årliga julmarknaden som föräldraföreningen anordnar. Traditionsenligt sker den på första advent, och så även i år. Klasserna har egna stånd där de säljer olika saker för att samla in pengar till sin klasskassa, årskurs 9 sköter grillen, och inne i köket så har föräldaföreningen […]

Harry Potter-dagen

Årets mest magiska dag är här: Harry Potter-dagen! Mellanstadiet delades upp i de fyra elevhemmen, och många hade gått all in på utklädnad, vilket är så roligt! Eleverna fick ha lektioner i bland annat magihistoria och trolldryck. Köket hade också ordnat supergod mat! En härlig dag som lyste upp i höstmörkret!

Friidrottsdagen 2022

Förra veckan var det dags för den årliga friidrottsdagen på Stadion! Eleverna fick prova på bl.a. kulstötning, längdhopp och häcklöpning. En rolig och givande dag!

Slöjdprojekt åk 8

Årskurs 8 är nu i full gång med sina individuella fördjupningsprojekt i slöjden. I nuläget experimenteras det med olika material, tekniker och modellbyggande och vi ser fram emot att se slutresultatet!

Kunskapsresa till Tjärnö

Förra veckan åkte årskurs 7, tillsammans med några ungdomsledare i åk 9, till Tjärnön och Sven Lovén centrum för marina vetenskaper. Klassen fick först åka ut med det marina forskningsfartyget Nereus, där de bland annat fiskade upp bottenskrap från 200 meters djup, för att sedan titta närmare på vad som gömde sig i dyn. Sedan […]

sv_SE