Fredrikshovs Slotts Skola

internationellt-hero

Internationella samarbeten

Våra elever har många kontakter med omvärlden under sin tid på skolan. Varje år åker exempelvis årskurs 6 på en utlandsresa med NO- eller matematiktema. Vi har också löpande utbyte med ett flertal internationella skolor.

Lycée International, Saint Germain en Laye

Eleverna som läser franska har möjlighet att besöka vår vänskola Lycée International, som ligger utanför Paris. Under ett par dagar får de då bo hos värdfamiljer och delta i de franska elevernas skolvardag. Under resten av året fortsätter språk- och kulturutbytet via sociala medier.

Colegio Caja Granada

För eleverna som studerar spanska finns möjligheten att besöka skolan Celgio Caja Granada i södra Spanien. Det händer också att elever därifrån besöker Fredrikshovs slotts skola ett par dagar under skolåret.

Klosterschule Roßleben

Eleverna som läser tyska deltar i ett utbytesprogram med den tyska skolan Klosterschule Roßleben som ligger i delstaten Thüringen, Tyskland. Eleverna från båda skolorna bor hos värdfamiljer när de besöker varandra, deltar på lektioner och gör olika studiebesök för att få en inblick i varandras kultur, historia och politik.